PGD Črnuče

XVI. Kongres Gasilske zveze Slovenije

V počastitev XVI. Kongresa Gasilske zveze Slovenije je bila v soboto, 25.5.2013, izvedena gasilska parada po centru mesta Koper. Usposobljenost in opremljenost naše organizacije smo ponazorili s posebnim ešalonom dejavnosti in z motoriziranim delom parade, v katerem so se predstavile posamezne vrste gasilskih vozil, videti pa je bilo moč tudi akrobatsko letalo Aerokluba Portorož, ki sodeluje na intervencijah ob požarih v naravi. V paradi je sodelovalo okrog 5000 udeležencev, 750 praporov in okrog 50 vozil, zraven pa so sodelovale tudi druge enote sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. S skupnim nastopom smo ponazorili dobro sodelovanje v sistemu zaščite in reševanja.

Parada je krenila z Ukmarjevega trga do stadiona Bonifika, kjer so vse prisotne nagovorili predsednica vlade in predsednik države, ter novoizvoljeni predsednik GZS. Vreme nam ni bilo najbolj nakolnjeno, toda tudi to nas ni pretirano zmotilo.

971090_10200929250689126_1285185569_n

Že dopoldne pa so volili organe Gasilske zveze Slovenije in sprejeli programske usmeritve za naslednje obdobje. Za novega predsednika je bil izvoljen Jošt Jakša iz Ljubljane, ki bo zvezo vodil prihodnjih pet let, pridružuje se mu tudi nov poveljnik Franci Petek iz Starš.

Parade sta se iz našega društva udeležila dva člana, katera sta tudi del častne čete GZL.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *