PGD Črnuče

Svečan prevzem vozila in Florjanova maša

V nedeljo, 5.5.2013, smo se gasilci iz PGD Črnuče, Nadgorica, Stožice, Bizovik, Barje, Tomačevo-Jarše, zbrali pred gasilskim domom ter v urejeni formaciji krenili proti Črnuški cerkvi. Za ešalonom se je peljal tudi naš novi GCGP-1, katerega je okrasila cvetličarna Vacik za blagoslov in za prevzem.
Tako smo najprej prisluhnili Florjanovi maši, nato pa se preselili pred cerkev, kjer je Blaž Kovač predstavil tehnične lastnosti vozila, po tem pa je župnik blagoslovil vozilo in nam zaželel, da bi nam čim bolje služil.
Sledil je slavnostni prevzem vozila, kjer je načelnik Robert Kus iz OZRCO MOL predal ključe vozila našemu poveljniku Mitiji Rudlu, le ta pa novemu skrbniku vozila Valterju Seliškarju. Na govorniški prostor smo povabili tudi poveljnika GZ Ljubljana Cveta Šumca, ki nam je podal kar nekaj spodbudnih besed za vnaprej.

Po končanem uradnem delu smo se preselili nazaj do gasilskega doma, kjer smo imeli pripravljeno pijačo in jedačo ter živo glasbo – za katero so spet poskrbeli naši člani!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *