PGD Črnuče

Predstavitev na Pomladnem sejmu

Danes, 6.4.2013, je potekal že 15. pomladni sejem na OŠ Maksa Pečarja, katerega smo se udeležili tudi črnuški gasilci in pokazali svoje veščine, spretnosti ter našo opremo.

Ker smo imeli kar precej za pokazati, smo imeli dva predstavitvena prostora. Ena loakcija je bila zunaj pred vhodom v šolo, kjer smo postavili šotor in uprizorili požar naftnih derivatov in požar jeklenke s plinom ter s čim in kako ga pogasiti. Nato pa so se lahko osnovnošolci preizkusili v vlogi gasilca ter v šoli poskušali povezati posamezne dele opreme, npr. speti cevi na trojak in naprej na ročnik.
Očitno imamo v Črnučah odlične bodoče mlade gasilce, ki so se navdušili nad našim delom in bodo pristopili v naše vrste, ter kanček svojega časa namenili reševanju in pomoči potrebnim ljudem.

 

Naj še enkrat povemo, da se naša gasilska mladina dobiva vsak torek ob 19. uri v gasilskem domu in takrat tam spoznava orodje in opremo ter se uči gasilskih veščin in spretnosti, ki jih potrebuje vsak gasilec. Tako da, le korajžno v torek v gasilski dom!


Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *