Categories
Novice

90 let reševalne postaje Ljubljana

Dne 10.11. 2012, smo se z našimi najmlajšimi odpravili na dan odprtih vrat reševalne postaje Ljubljana. Ob 12.00 uri nas je sprejel reševalec Peter Napotnik, ki nam je v uvodu predstavil zgodovino in delo reševalne postaje Ljubljana. Nato smo si ogledali kratek film, kako zgleda dan enega reševalca in na koncu še kratek film o […]

Dne 10.11. 2012, smo se z našimi najmlajšimi odpravili na dan odprtih vrat reševalne postaje Ljubljana. Ob 12.00 uri nas je sprejel reševalec Peter Napotnik, ki nam je v uvodu predstavil zgodovino in delo reševalne postaje Ljubljana. Nato smo si ogledali kratek film, kako zgleda dan enega reševalca in na koncu še kratek film o reševalcu na motorju. V nadaljevanju so nam prikazali vajo prometne nesreče z eno ponesrečenko v vozilu – kako se pravilno oskrbi pacienta. Reševalec Miha nam je po končani vaji predstavil še najnovejše vozilo, ki ga uporabljajo reševalci.
Na koncu so nas posladkali še z rogljički. Petru in ostalim sodelavcem pa želimo čim manj dela v prihodnje in še zahvala za njihov trud.