PGD Črnuče

Izlet na Primorsko

Letošnjo jesen smo se člani PGD Črnuče in tisti, ki so nam pomagali pri izvedbi gasilske veselice, skupaj odpravili na zaslužen izlet na Primorsko.

Prvi postanek na poti do morja smo naredili v Postojni, kjer smo si pri Postojnskih prostovoljnih gasilcih ogledali njihov vozni park ter se seznanili z njihovim delom, saj so društvo 5. kategorije in imajo zato tudi zaposlenih 8 poklicnih gasilcev. Pot smo nadaljevali do luke Koper, kjer so nam kar iz avtobusa razkazali celotno luko in povedali kar nekaj statistično zanimivih podatkov. Žal smo morali po eni uri vodenje  prekiniti, saj se nam je že  mudilo v Šavrinsko gričevje, natančneje v vasico Sveti Peter, kjer smo si ogledali znamenito Tonino hišo.  V njej je predstavljena oljarna, kakršna je bila v preteklih stoletjih in prvi polovici 20. stoletja zelo razširjena po vsej Istri. Iz gričevja, od koder so zelo lepo vidne Sečoveljske soline in slovensko morje, smo jo ucvrli naravnost v podzemlje mesta Koper – v vinsko klet Vina Koper. Tam so nam najprej razkazali na stotine steklenic in sodov, na koncu pa smo lahko tudi poskusili tri različne sorte vina.

Ker se je dan počasi začel prevešati v pozno popoldne in so bili naši želodčki že lačni, smo se odpravili na turistično kmetijo Hudičevc, kjer smo cel večer ob zvokih treh harmonik,  baritona, bas kitare in kitare, na katere so igrali naši člani, plesali in peli.

Bilo je zanimivo in veselo, cel dan.

Mina Dobravc


Posted

in

by