PGD Črnuče

Vabljeni v mesto – 2. mestna vaja prve in nujne medicinske pomoči

Naša ekipa prve pomoči se bo to soboto, 10. septembra udeležila 2. vaje prve in nujne medicinske pomoči v središču Ljubljane. V kolikor še nimate planov vas vabimo da se tudi vi zapeljete v mesto in si vajo ogledate od blizu. Obljubljamo vam da bo zabavno, zanimivo in tudi poučno!

Vaja za ekipe prve pomoči in ekipe prve in nujne medicinske pomoči
Vir: pomagamprvi.si

Vabilo organizatorja

Območno združenje Rdečega križa Ljubljana in Oddelek za zaščito, reševanje in civilno obrambo mestne občine Ljubljana Vas vabita na ogled 2. poučne vaje za ekipe prve pomoči in ekipe prve in nujne medicinske pomoči mestne občine Ljubljane in Območnega združenja Rdečega križa Ljubljana.

Poučna vaja bo izvedena v soboto, 10. septembra 2011, v mestnem centru Ljubljane. Otvoritev vaje bo ob 9.30 uri pred mestno hišo.

Vaja bo izvedena na podlagi predpostavke delovanja ekip prve pomoči ob različnih množičnih nesrečah, ki lahko prizadenejo prebivalce regije. Vsaka ekipa bo usposobljenost in znanje prikazala pri dajanju prve pomoči poškodovanim na različnih, realistično prikazanih situacijah.

  • 9.30: pred Mestno hišo: Otvoritvena svečanost s podelitvijo priznanj ljubljanskim srednjim in osnovnim šolam ter mentorjem prve pomoči za aktivno sodelovanje pri ozaveščanju in usposabljanju dijakov in učencev o prvi pomoči v okviru projektov OZRK Ljubljana: »Prva pomoč-pomagam prvi« in »Samo eno življenje imaš«
  • 10.30: Pričetek vaje na simulaciji realističnih nesreč na lokacijah: Križanke, Zarnikova 3; Ljubljanski Dvor;
  • 10.30-13.00: Na Prešernovem trgu: predstavitvev Zavoda za transfuzijsko medicino RS; »Klub 25«-mladi animatorji krvodajalstva OZRK Ljubljana; AMZS; Policije; Moto Bee; Postaja OZRK z brezplačnimi meritvami krvnega tlaka in holesterola v krvi;
  • 15.00: Pred Mestno hišo: Zaključek vaje s podelitvijo priznanj ekipam prve pomoči

Posted

in

,

by