PGD Črnuče

PGD Črnuče prejeli avtomatski defibrilator

V soboto, 12.3.2011, smo gasilci PGD Črnuče v Avtohiši Snoj prevzeli avtomatski defibrilator. Defibrilator Psysio-Control Lifepak 1000, v vrednosti 3.150€, je bil doniran s strani Avto Snoj. Dogodka se je udeležilo 14 gasilcev, napravo pa nam je predala direktorica Avto Snoj, Valerija Snoj.

Nenadna obolenja in poškodbe lahko vodijo v nevarne motnje srčnega ritma. Ko pride do takšnega dogodka, je preživetje žrtve odvisno od oživljanja in zgodnje defibrilacije. Avtomatski defibrilator je defibrilator z vgrajenim sistemom, ki prepoznava aktivnost srca in sam določi, ali je potreben električni sunek. Avtomatski defibrilatorji so narejeni tako, da jih lahko uporablja kdorkoli, šolan ali nešolan.

Zaradi narave našega dela smo gasilci pogosto v stiku s poškodovanci ali nenadno obolelimi, prav tako pa smo takim dogodkom izpostavljeni tudi sami. Zato je prav, da imamo tudi gasilci opremo, s katero lahko rešujemo življenja.

Ob prevzemu smo gasilci pripravili tudi demonstracijo uporabe defibrilatorja in osnovnih postopkov oživljanja. Radi bi se zahvalili vsem, ki ste se prevzema in demonstracije uporabe defibrilatorja udeležili, posebna zahvala pa gre, jasno, Valeriji Snoj in ostalim zaposlenim v Avto Snoj.


Posted

in

,

by