PGD Črnuče

Letos lahko nekomu podarite 0,5% svoje dohodnine

Posodobitev (21.12.2014): Posodobili smo navodila za namenitev donacije gasilcem.

V letu 2007 je stopil v veljavo novi Zakon o dohodnini. Po njem imajo davčni zavezanci, ki plačujejo davek na dohodek, možnost, da pol odstotka (0,5%) svoje dohodnine namenijo eni izmed družbeno koristnih organizacij. Med njimi je tudi Prostovoljno gasilsko društvo Črnuče.

Država od svojih davkoplačevalcev želi izvedeti, komu želijo nameniti svoj prispevek. Na obrazcu za dohodnino, ki ste ga prejeli za leto 2006 lahko na zadnji strani navedete komu želite nakazati 0,5% dohodnine. Ob tem naj še posebej poudarimo, da zaradi tega ne boste plačali več dohodnine, saj gre za prispevek, ki ga država namenja nevladnim organizacijam od davka na dohodek, ki pripada njej.

Izkoristite možnost in namenite pol odstotka svoje dohodnine Prostovoljnemu gasilskemu društvu Črnuče, mi pa se zavezujemo, da bomo sredstva, ki nam jih boste namenili, porabili izključno za delovanje društva, predvsem imamo v mislih obnovo gasilskega doma in nakup prepotrebne zaščitne in reševalne opreme.

Davčna številka Prostovoljnega gasilskega društva Črnuče je 35604077

V Uradnem listu RS št. 30 z dne 3. 4. 2007 je objavljena Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije, katere priloga je Seznam upravičencev do donacij za leto 2007.


Posted

in

by

Tags: