PGD Črnuče

Evakuacijska in operativno taktična vaja ETRA 2013

Ob 12.56 uri je v lakirnici, prišlo do eksplozije in posledično do požara, zaradi neprimernega skladiščenja barv, topil in ostale opreme. Delavec, ki je v danem trenutku, barval transformator je bil s hrbtom obrnjen proti mestu nastanka eksplozije. Drugi delavec je v lakirnici v bližini. Zaradi prisotnosti gorljivih materialov (barve, topila, odpade krpe, plastični deli strojev) je požar napredoval sorazmerno hitro. Takoj po eksploziji so ostali zaposleni iz drugih oddelkov pričeli z gašenjem z gasilnikoma na CO2-5kg. Zaradi razvoja požara pri gašenju niso bili uspešni in so aktivirali ročni javljalnik požara, obvestili še ostale zaposlene in odšli na zbirno mesto.

Kmalu po dogodku smo bili obveščeni gasilci iz PGD Črnuče in PGD Nadgorica, ki smo kar se da hitro prišli na kraj intervencije, naredili tri notranje napade, pogasili požar, rešili oba ponesrečena in prezračili prostore.

Na vaji se je ponovno pokazalo kaj vse obvladamo in kaj moramo še potrenirati, da se ne bo na realni intervenciji po nepotrebnem izgubljalo dragocenih sekund.

Zahvaljujemo se zaposlenim v podjetju KOLEKTOR ETRA, ki so nam odstopili del svojih prostorov v proizvodnji in pa PGD Nadgorica za sodelovanje na vaji!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *