PGD Črnuče

Požiralci ognja

Požiralci ognja – tako se je letos imenovala gasilska delavnica, ki smo jo organizirali za otroke, kateri so se udeležili oratorija v Črnučah med 1.7. in 5.7.2013.
Imeli smo dve skupini, v ponedeljek in torek 8 otrok ter v četrtek in petek 9 mladih bodočih gasilcev. Delavnica je vsak dan trajala dve uri (11:00-13:00) in v tem času smo mladino kar se da dobro seznanili z našim delovanjem, opremo ter s tem kaj se lahko zgodi če narobe pristopimo k gašenju in pa kako zgleda pravilno gašenje (z gasilnim aparatom).
Izdelovali smo peno (lahko, srednjo, težko), prikazali maščobno eksplozijo, prikazali kaj storiti če zagori iz jeklenke za plin, gašenje s monitorjem na vozilu, osvežili se z vodno meglo na nadtlačnem prezračevalniku in pa še mnogo drugih zanimivih stvari.

Z mladino smo vse dni zelo uživali!
Tako da, kdor želi postati mladi gasilec – vsak torek ob 19. uri se naša mladina dobiva v gasilskem domu, kjer se uči raznoraznih stvari v zvezi z gasilci in z gašenjem! Pridi in preizkusi če je to prave vrste druženje in zabava zate!

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *